Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Engleski za pravnike / English for lawyers

Dunja M. Vićan, Zlata Pavić, Branko Smerdel, Autor

Engleski za pravnike / English for lawyers

Autor: Dunja M. Vićan, Zlata Pavić, Branko Smerdel

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 22x21

Izdavač: Narodne novine

narodne novine

Godina: 2004.

Stranica: 292

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 139,00 kn

Opis:

Engleski za pravnike tematski obuhvaća temeljne pojmove i institucije pojedinih grana prava, britanskog, američkog i hrvatskog pravnog sustava, dok bi jezično imao osposobiti za raznovrsnu uporabu engleskog jezika u stručne svrhe: poznavanje pravnog nazivlja, praćenje pravne literature, služenje raznim priručnicima i rječnicima, samostalan rad na određenim područjima specijalizacije, pismena i usmena izlaganja iz raznih područja prava.

Zahtjevi nastave engleskog jezika za potrebe pravne struke potaknuli su nas na pisanje udžbenika u kojem bi zadovoljavajuće bio zastupljen jezični i pravni pristup. Jezik prava, poseban i složen, zahtijeva temeljito poznavanje struke, uz jednako dobro poznavanje problema nastave engleskog jezika. To smo nastojali riješiti suradnjom nastavnika engleskog jezika i pravnika.

Težište je udžbenika na pravnom jeziku, ali to nije udžbenik prava, pa niti usporednog prava, već engleskog jezika u službi pravne struke. To je odredilo izbor tema, koji je bilo nužno učiniti vodeći računa i o zastupljenosti britanske i američke inačice engleskog jezika. Pristup udžbenika podrazumijeva osnovno poznavanje engleskog jezika, a odabrani tekstovi sadrže temeljne pravne pojmove kako bi omogućili i potakli daljnji samostalan rad. U radu sa studentima pravnih fakulteta ili srodnih viših škola upotrebljava se u dvije godine studija.