Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Erickson Carlly, Autor

Tajni dnevnik Marije Antoanete

Autor: Erickson Carlly

Tajni dnevnik Marije Antoanete

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Mozaik knjiga Zagreb

mozaik knjiga logo

Godina: 2012.

Stranica: 335

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 29,00 kn

Opis:

Pariz, 16. listopada 1793. U noći u kojoj je zatvorenica broj 280 odvedena na stratište i pogubljena giljotinom, u zatvoru ostaje dnevnik koji će posvjedočiti priču jedne velike povijesne sudbine. Zatvorenica 280 dojučerašnja je francuska kraljica Marija Antoaneta. Rođena je kao najmlađa kći u vladarskoj obitelji Habsburgovaca, jednostavno odgojena i s četrnaest godina, iz političkih razloga, prepuštena braku s francuskim prestolonasljednikom. U braku ne nalazi sigurnost: mladi je kralj čudak koji nikako da odraste i brak neće biti konzumiran čak sedam godina. Krhka bračna fasada natjerat će kraljicu da utočište potraži u skupim zabavama, modi i tajnoj ljubavnoj vezi sa švedskim diplomatom Fersenom. No kad kotač povijesti krene nizbrdo, kraljevski će par doživjeti tragičnu sudbinu.

Carolly Erickson sjajno dočarava sudbinu Marije Antoanete i otkriva nam svaku pojedinost kraljičina izuzetnog života, bremenitog događajima od njezinih mladenačkih godina, kad je počela voditi dnevnik, do posljednjih dana, dok je čekala krvavi susret sa smrću pred bučnom svjetinom. Ovaj roman omogućava čitatelju da proživi
život Marije Antoanete, mlade kraljice na raskošnom dvoru Luja XVI. Carolly Erickson stvorila je pamtljiv, simpatičan i životan lik kraljice, lik koji će čitatelj pamtiti dugo nakon što sklopi knjigu.