Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Exupery Antoine De Saint

Mali princ

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 22x16

Izdavač: Školska knjiga - Zagreb

Godina: 2002.

Stranica: 119

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 99,00 kn

Cijena: 69,00 kn

Opis:

Velika premijera u povijesti slikovnica: integralni tekst Maloga princa u veličanstvenu izdanju s preklopima i pomičnim ilustracijama! Svaka stranica, koja odiše virtuoznošću i istančanošću izvedbe, otkriva svu poetičnost slavnoga djela Antoinea de Saint-Exupéryja. Savršen dar za sve zaljubljenike u maloga princa, i za sve one koji ga možda još ne poznaju.

Mali princ, jedna od najprodavanijih knjiga svih vremena, klasično je djelo svjetske književnosti, lektira u mnogim zemljama. Samo ovo izdanje tog djela objavljeno je u 22 zemlje s ukupnom nakladom od gotovo 400 000 primjeraka. Taj je roman napisan 1943., a inspiriran je autorovom avionskom nesrećom nad Saharom. Govori o susretu s dječakom s nepoznata asteroida koji, nakon obilaska nekih manjih planeta u svemiru, pada na Zemlju i prepričava autoru svoje susrete s različitim šašavim stanovnicima.

Ova slojevita i duboko simbolična knjiga ustvari govori o prijateljstvu, ljubavi, smrti, nerazumijevanju, razumijevanju, vjernosti, taštini i gluposti. Ona je i duhovita i tužna, i optimistična i jednostavno lijepa. Iako je dječja knjiga, s vremena na vrijeme trebala bi je se prisjetiti i svaka odrasla osoba. Originalne autorove ilustracije u ovom su izdanju pretvorene u trodimenzionalne.

Preklopi, iskakalice, vrtuljci i povlačilice oživjet će malog princa.