Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Fiorato Marina, Autor

Puhač stakla s Murana

Autor: Fiorato Marina

Puhač stakla s Murana

Stanje: Novo

Uvez: Meki

Format: 24x17

Izdavač: Profil

profilPlanetopija

Godina: 2009.

Stranica: 218

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena u knjižari: 129,00 €

Cijena: 5,90 €

Opis:

Venecija, 1681.
Venecijanska zrcala skuplja su od zlata, a umijeće puhanja stakla najljubomornije je čuvana tajna Republike. Otok Murano zato je i dom i zatvor puhačima stakla, a zloglasno Vijeće desetorice pomno prati svaki njihov korak. No, da bi zaštitio svoju tajnu kćer, najvještiji medu njima, majstor Corradino Manin, stavlja sve na kocku prodajući svoje znanje i dušu francuskom Kralju Suncu, Luju XIV…

Stoljećima poslije, napuštajući London i ruševine svog propalog braka, strastvena i nadarena Nora Manin, djevojka u kojoj teče Corradinova krv, odlučna je da u gradu svojih predaka nauči zanat puhačice stakla. U potrazi za odgovorima, onima o ljubavi i onima o staklu, Nora će se uskoro susresti s demonima od kojih je bježao Corradino, a bezvremeno suparništvo oživjet će i u drevnim je radionicama dovesti u opasnost.

U gradu nestvarne ljepote, u jednoj ljubavi i jednom krvavocrvenom staklenom srcu, Norina sudbina nerazdvojivo će se ispreplesti s Corradinovom, a sve njihove tajne bit će iznesene na svjetlo dana.