Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Junaci i zločinci

Kako su razmišljali najveći ratnici u povijesti

Frank McLynn, Autor

Junaci i zločinci

Kako su razmišljali najveći ratnici u povijesti

Autor: Frank McLynn

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Izdavač: Naklada ljevak

ljevak nakladnik

Godina: 2009.

Stranica: 380

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 179,00 kn

Cijena: 109,00 kn

Opis:

U povijesti ratovanja jedna je elitna skupina ljudi stekla gotovo legendaran status zahvaljujući odvažnosti, ambicioznosti i neviđenoj vojničkoj genijalnosti. Ali mnogi od njih imali su i velike karakterne mane.

U knjizi "Junaci i zločinci" proslavljeni se povjesničar Frank McLynn bavi šestoricom najmoćnijih i najkarizmatičnijih vođa svih vremena: Spartakom, Atilom, Rikardom Lavljeg Srca, Cortésom, Tokugawom Ieyasuom i Napoleonom. Kako su stekli naoko nedodirljivu moć? Koji su ih to motivi, osobne odlike i slabosti doveli do postignuća za kakva nitko drugi nije imao hrabrosti?

U šest snažnih i pronicljivih portreta McLynn izvrsno opisuje ključne trenutke, situacije u kojima su se ti ratnici dokazali u borbi, iz temelja mijenjajući svoj život, sudbinu svoga naroda, a u pojedinim slučajevima i povijest svijeta. Tako ćemo otkriti što je Spartaka nagnalo da se unatoč nikakvim izgledima za uspjeh namjeri na moćni Rim i kako se mladi Napoleon u dramatičnim okolnostima u Toulonu domogao moći.

Knjiga Junaci i zločinci više je od puke zbirke pojedinačnih životopisa. Rasvjetljujući složenu psihologiju tih iznimnih vođa, McLynn gradi krajnje uvjerljiv prikaz vrhunskog ratnika. Izdana uz veliku BBC-ovu televizijsku seriju, ova nas iznimna knjiga uvodi u način razmišljanja i funkcioniranja najvećih ratnika u povijesti.

***

Frank MyLynn ugledni je povjesničar specijaliziran za biografije i vojnu povijest. Autor je više od 20 knjiga, a među njima su i zapažene biografije Napoleona i Rikarda Lavljeg Srca. Napisao je i knjige 1066, Stanley i 1759. McLynn je diplomirao na oksfordskom Wadham Collegeu, a doktorirao na londonskom sveučilištu.