Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Drevna Grčka

Zora zapada

Furio Durando, Autor

Drevna Grčka

Zora zapada

Autor: Furio Durando

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 45x29

Izdavač: Mozaik knjiga Zagreb

mozaik knjiga logo

Godina: 1999.

Stranica: 292

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 29,90 €

Opis:

Ova knjiga poziva na otkrivanje Grčke – zemlje s najstarijim korijenima zapadne civilizacije – i svijet starih Grka, drame njihovih povijesnih događanja i kulturnih obzora, njihove umjetnosti…

Knjiga daje prikaz grčke umjetnosti i kulture od prethistorije pa do rimskog osvajanja (2. st.pr.n.e.). Obiluje kvalitetnim fotografijama u boji, a posebno su zanimljive rekonstrukcije najpoznatijih grčkih građevina u boji.

Stara grčka civilizacija je izvorište svih zapadnih kultura pa svaki susret s novim knjigama iz tog područja pobuđuje našu pažnju. Ova monografija obiluje dosad neobjavljenim fotogra- fijama, rekonstrukcijama u crtežu, jezgrovitim i bogatim tekstom Znanost, arhitektura, zlatarstvo, religija, kazalište, ratna tehnika, sport su područja koja zaokupljaju grčkog čovjeka a ova monografija ih prikazuje na iscrpan i izazovan način. Nekim kulturama i nekim knjigama uvijek se vraćamo. To je slučaj i sa drevnom grčkom kulturom. Procvat geometrijske apstrakcije, arhajska umjetnost, klasično doba, helenistička umjetnost iscrpno su obajasnila stanje duha grčkog čovjeka i koriste u objašnjavanju svih drugih zapadnih civilizacija.