Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Gortner C. W, Autor

Ispovijesti Katarine Medici

Autor: Gortner C. W

Ispovijesti Katarine Medici

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: LUMEN

Godina: 2011.

Stranica: 387

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 5,90 €

Opis:

Kada je navršila četrnaest godina, Katarina Medici, posljednja nasljednica slavne loze Lorenza Veličanstvenog, odlazi u Francusku na zaruke s Henrikom II., sinom francuskog kralja Franje I.

U novome, nepoznatom kraljevstvu Katarina se pokušava izboriti za svoju poziciju svim raspoloživim sredstvima, pa i savjetima slavnog Nostradamusa te vlastitim vidovnjačkim moćima. Prije navršene četrdesete godine postaje udovica i ostaje sama sa šestero djece u kraljevstvu koje razara ambiciozno i izdajničko plemstvo.

U nezahvalnom vremenu u kojem su vjerski ratovi hugenota i katolika na svome vrhuncu, ona se bori za Francusku kako bi spriječila opći pokolj, nesvjesna činjenice da proročkoj sudbini neće moći izmaknuti i da će za spas Francuske morati žrtvovati vlastite ideale, ugled i tajnu koju je čuvala duboko u svojem srcu.

Ova priča je, za razliku od legende o Katarini kao brutalnoj i beskrupuloznoj vladarici, priča i o onoj Katarini koju povijest ne poznaje – ženi supruzi, ljubavnici i majci koja je učinila sve kako bi zaštitila one koje voli.