Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Opis:

“Smogovci u ratu” peti je i posljednji roman u seriji knjiga o Smogovcima, a radnja se nastavlja na radnju prošlog romana, s odmakom od dvije godine. Nakon uspješnog prvog romana o Smogovcima, slijede “Smogovci i strašni Bongo“, “Zbogom Smogovci“, “Smogovci i biće iz svemira” i naposljetku “Smogovci u ratu”. Radnja svih romana odvija se tijekom dužeg vremenskom razdoblja pa pratimo likove kako odrastaju i grade svoj život.

Iako su romani povezani, a radnje kronološki slijede jedna drugu te se pojavljuju i sporedni likovi iz prijašnjih romana (npr. Svemirci Mor i Bor koji traže odbjeglog brata Krona, a koji su bili u središtu radnje u prošlom nastavku), radnja se može shvatiti i bez prethodno pročitanih romana, jer nas autor u tekstu podsjeća na bitne događaje iz prošlih nastavaka.

U ovom romanu pratimo Vragece za vrijeme rata, ranih devedesetih godina. Nakon što se nad Zagreb nadvije prijetnja rata, sinovi majke Vragec odlučuju stati u obranu domovine te postati dragovoljci hrvatske vojske. Iako je tema ozbiljna, događaji iz rata opisani su na šaljiv i pozitivan način.