Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Povijest nezavisne države hrvatske

Hrvoje Matković, Autor

Povijest nezavisne države hrvatske

Autor: Hrvoje Matković

Stanje: Novo

Uvez: Tvrdi

Format: 20x14

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2002.

Stranica: 332

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena: 24,90 €

Opis:

Prvo izdanje ove knjige objavljeno je 1994. i ubrzo rasprodano. Ovo, drugo izdanje znatno je prošireno i opremljeno novim ilustracijama, a uz poglavlje u kojem se donose cjeloviti tekstovi osnovnih državnih dokumenata (Pristup NDH Trojnom paktu, zakonske odredbe o obrani naroda i države, o zaštiti narodne imovine, o državljanstvu, o rasnoj pripadnosti, o zaštiti arijske krvi i časti hrvatskog naroda, o prelazu s jedne vjere na drugu, o upućivanju nepoćudnih osoba u sabirne logore, o izjednačavanju pripadnika NDH s obzirom na rasnu pripadnost…) pridodan je posebni arak u boji s kartama, znakovljem, novcem, poštanskim markama i dr.
Proširen je i dio s kratkim portretima najvažnijih ličnosti NDH (Mehmed Alajbegović, Andrija Artuković, Mile Budak, Edo Bulat, Dido i Slavko Kvaternik, Stjepan Hefer, August Košutić, Džafer Kulenović, Mladen Lorković, Vladko Maček, Nikola Mandić, Ante Pavelić, Alojzije Stepinac, Dušan Žanko…).
Knjiga je bogato ilustrirana slabo poznatim ili posve nepoznatim fotografijama, faksimilima (među kojima je i preslik pisma Draže Mihailovića biskupu Stepincu te preslik pisma što ga je iz kućnog pritvora urotnik Mladen Lorković uputio poglavniku Paveliću), kartama, crtežima i drugim dokumentima.