Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Hugo Victor

Jadnici

Format: 20x15

Izdavač: Rad - Beograd

Stranica: 760 x 2 knjige

Jezik: Hrvatski


Cijena: 89,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Ovici su u lošijem stanju, no ostavili smo ih na koricama kako bi ih čuvali.

Jadnici (izvorni francuski naziv: Les Misérables) (1862.) je roman francuskog pisca Victora Hugoa, koji se smatra najpoznatijim romanom 19. stoljeća. Prati živote i međusobne odnose nekoliko francuskih likova u dvadesetogodišnjem periodu ranog 19. stoljeća koji uključuje napoleonsku eru i desetljeća nakon nje.

Roman se uglavnom bavi životom i djelima svog protagonista — bivšeg kažnjenika Jeana Valjeana — koji se nastoji iskupiti, a kroz efekte Valjeanovih djela se nazire i autorov društveni komentar. Roman istražuje prirodu dobra, zla i prava, a također se bavi i poviješću Francuske, arhitekturom Pariza, politikom, moralnom filozofijom, pravom, pravdom, religijom, te vrstama i prirodom romantične i obiteljske ljubavi.

Hugo je za svoj roman bio inspiriran životom stvarne ličnosti – bivšeg kriminalca i poznatog policajca Eugènea-Françoisa Vidocqa, čij je lik razdvojen na dva glavna lika u romanu. Les Misérables je poznat i po mnogim kazališnim i filmskim adaptacijama, od kojih je možda najpoznatija istoimena pop-opera, ponekad poznata pod nadimcima “Les Mis” ili “Les Miz”