Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Kad je Nietzsche plakao

Irvin D. Yalom, Autor

Kad je Nietzsche plakao

Autor: Irvin D. Yalom

Format: 20x14

Izdavač: Hrvatski izdavač

Stranica: 284

Jezik: Hrvatski


Cijena: 8,90 €
(~67,06 kn)

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Nietzsche, Breuer, Freud, Wagner, Schnitzler, Brahms… neka su od glasovitih imena, aktera ove knjige, čije već puko navođenje izaziva strahopoštovanje i znatiželju. Iako su bili suvremenici, neki se u stvarnom životu nikad nisu upoznali i ovaj znalački napisan roman-ideja nudi njihov fascinantan literarni susret, imaginarno druženje na koje smo svi pozvani i dobrodošli!
Domišljato preuzevši povijesne činjenice iz 1882. – Nietzscheovo očajanje, Breuerovu tjeskobu, Lou Salomé, Wagnerovo pismo, Freudov odnos s Breuerom – ugledni američki profesor psihijatrije Irvin D. Yalom ih je vještinom istinskog majstora pisane riječi, upleo u složenu, ali toplu priču koja oduševljava, poučava i nadahnjuje. A kako i ne bi kad nas svojim romanom uvodi u život i opsesije takvih impozantnih umova kao što su jedan od najčitanijih i najutjecajnijih filozofa u povijesti te dvojica velikih liječnika, vjesnik i utemeljitelj psihoanalize.
Na pitanja, pak, zašto je Nietzsche plakao, koja ga je žena i kako očarala, ili kojim se trikom poslužio Breuer da odvrati Nietzschea od samoubojstva i pokuša ga izliječiti, te kako je došlo do obrata da Nietzsche liječi njega, Freudovog učitelja, saznajte čitajući ovaj vanserijski i nezaboravni roman!