Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Enciklopedijski rječnik humanog i veterinarskog medicinskog nazivlja

Ivo Padovan, Uredio

Enciklopedijski rječnik humanog i veterinarskog medicinskog nazivlja

Uredio: Ivo Padovan

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 25x17

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2006.

Stranica: 1884

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 249,00 kn

Opis:

Enciklopedijski rječnik humanog i veterinarskog medicinskog nazivlja važan je za dosljednost i točnost strukovnog jezika. Latinski i grčki izvori osigurali su medicinskoj terminologiji međunarodni značaj, no usporedno se razvijala i terminologija na narodnim jezicima. Iako se u nas sustavno prikupljanje medicinskog nazivlja u znatnom opsegu razvilo potkraj XIX. st., u tom je području vladala praznina sve do zahtjevnoga projekta pokrenuta u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti.

Rječnik medicinskoga (humanog i veterinarskog) nazivlja donosi hrvatsku riječ, prikazuje njezino, najčešće latinsko, podrijetlo, iznosi sažetu i točnu definiciju navedena medicinskog naziva te uz hrvatski i latinski naziv daje sinonime na engleskome, njemačkom i francuskome.
U drugom se dijelu nalazi kazalo svih službenih latinskih pojmova. Time je znatno obogaćeno naslijeđe koje je Zavod stekao izradom Medicinske enciklopedije i Medicinskog leksikona te stvorena baza koja će se i nadalje nadopunjavati. Kao sustavni prikaz cjelokupne medicinske terminologije, Rječnik ima neprocjenjivu normativnu vrijednost te korigira nesklad s obzirom na mnoge druge narode koji već imaju srodne priručnike.