Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Jaber Hala, Autor

Leteći sag za Bagdad

Autor: Jaber Hala

Leteći sag za Bagdad

Stanje: Novo

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Naklada ljevak

ljevak nakladnik

Godina: 2010.

Stranica: 319

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena u knjižari: 139,00 kn (~18,45 €)

Cijena: 79,00 kn
(~10,49 €)

Opis:

Trogodišnja Zahra i samo nekoliko mjeseci stara Hawra jedine su od svoje obitelji preživjele zračni napad u Bagdadu 2003. U udaru projektila u njihov automobil poginuli su njihovi roditelji i petoro braće i sestara. Potaknuta vlastitom nemogućnošću da zatrudni, nagrađivana ratna dopisnica Hala Jaber bila je odlučna učiniti sve što može kako bi im pomogla. Doputovavši u ratom zahvaćeni Irak kao izvjestiteljka za Sunday Times, posljednje što je očekivala bilo je kako će se ondje posvetiti nastojanjima da spasi dvije malene djevojčice koje su izgubile sve. Ali ono što se dogodilo govori nam mnogo više o tom sukobu nego što bi ijedno novinsko izviješće ikad moglo.

Uz to, kao Libanonka i muslimanka, te zaposlenica londonskih novina, Hala je u povlaštenom položaju da istovremeno pripada dvama veoma različitim svjetovima i ima ih priliku jedan drugome razjasniti.

Predivno napisan, neodoljivo zanimljiv i duboko dirljiv Leteći sag za Bagdad pruža istinski svjež pogled na rat u Iraku i njegove stravične ljudske žrtve.