Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Ronjenje priručnik

Jack Jackson, Autor

Ronjenje priručnik

Autor: Jack Jackson

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x12

Izdavač: August Cesarec Zagreb

August Cesarec - Zagreb

Godina: 2007.

Stranica: 189

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 34,90 €
(~262,95 kn)

Opis:

Nekoć se smatralo da se ronjenjem bave samo mačo muškarci, no danas je ono napredovalo zbog postojanja primjerene obuke, pouzdane opreme i stilske odjeće te postaje jedan od avanturističkih sportova koji se najbrže razvija u današnjem svijetu.

Obilje te šarolikost riba i beskralježnjaka, što se mogu naći i u tropskim i u umjerenim vodama, iznenađuje većinu ljudi. Još više oduševljava, za razliku od afričkih ravnica, da se možete gotovo posve približiti životinjskom svijetu. Ronjenje je poput posjeta akvariju te ulazak u vodu sa životinjama. Neke će morske životinje otplivati, neke će čak biti dovoljno znatiželjne da vam se približe i promatraju. Od sićušnog planktona do najvećih životinja na svijetu, ronioci im često mogu doći nadohvat ruke. Jednako privlačne mogu biti šume kelpa, tajnovita atmosfera brodskih olupina te golemo mnoštvo sićušnih stvorenja koje se mogu naći kako žive na drugima te na drvenim stupovima u pristaništima.

– Odabir, korištenje, održavanje i odlaganje opreme.
– Ilustracije i grafikoni objašnjavaju teoriju i praksu ronjenja.
– Tehničko ronjenje, uključujući korištenje složene ronilačke opreme za disanje, ronjenje u jakim strujama, noćno ronjenje i ronjenje u zatvorenom okruženju (spilje, led, brodske olupine).
– Podvodna fotografija, arheološka i biološka istraživanja mora.
– Opasni podvodni organizmi i što učiniti u nuždi.