Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Tom Waits – Razuzdane godine, njegova glazba i mit

Jay S. Jacobs, Autor

Tom Waits – Razuzdane godine, njegova glazba i mit

Autor: Jay S. Jacobs

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 21x16

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2006.

Stranica: 243

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 150,00 € (~19,91 €)

Cijena: 11,90 €
(~89,66 kn)

Opis:

Tom Waits objavio je prvi album s dvadeset i četiri godine.
Radilo se o laganoj mješavini džeza, bluesa i američke folk glazbe i svi su se čudili kako je tako mladi glazbenik mogao napraviti toliko zreo album.
Bila je to 1973. godina.
Hippie pokret još uvijek je bujao, glazbenici poput Jimija Hendrixa, Johna Lennona, Jima Morrisona okrenuli su svjetske trendove naglavačke, no Tom Waits kao da je bio izišao iz nekog drugog filma.
Njegove pjesme uvijek su zvučale kao žalopojke starog pijanca naslonjenog na šank.
Za svakoga tko je ikada slušao pjesme Toma Waitsa ova njegova biografija otkriva pozadinu stvaranja “glazbe pijanih patuljaka, cirkuskih atrakcija i dezorijentiranih mornara”.
Za one koji ga nikada nisu slušali, ali su čuli za Toma Waitsa, knjiga je urnebesno putovanje kroz povijest američke underground produkcije u kojem se glavni akter od večernjeg zabavljača u zadimljenom džez-klubu izdiže do statusa sive eminencije alternativne scene, da bi u posljednjoj fazi počeo pisati angažirane i antiratne pjesme.
Jay S. Jacobs nije imao lak posao pišući Waitsovu biografiju.
Naime, Tom Waits je vrlo osjetljiv kao javna osoba; ne voli se pojavljivati u medijima, izbjegava intervjue i živi povučenim obiteljskim životom sa ženom (za razliku od drugih popularnih pjevača ženio se samo jedanput) i troje djece u jednom malom kalifornijskom gradiću.
Jacobs je poštivao Waitsovu intimu i knjigu je sastavio gotovo isključivo prema kazivanju samog Waitsa, koji je poznat po izvrtanju činjenica i sarkastičnom odnosu kako prema drugima tako i prema samom sebi.
U takvoj biografiji koja je sastavljena “prema riječima Toma Waitsa”, mnoge očite neistine i maštarije postaju sastavnim dijelom njegove biografije.
Waits je barun Münchausen suvremene glazbene scene i zbog toga je omiljen.
– See more at: http://www.rockmark.hr/artikl/228/tom-waits-razuzdane-godine-njegova-glazba-i-mit#sthash.VOCVH5JK.dpuf