Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Kako iskoristiti zakonitosti uma

Joseph Murphy, Autor

Kako iskoristiti zakonitosti uma

Autor: Joseph Murphy

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: VBZ Zagreb

vbz nakladnik

Godina: 1998.

Stranica: 256

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 10,90 €

Opis:

Imate samo jedan um, ali on djeluje na dvije razine, koje ću zbog lakšeg razumijevanja u ovom poglavlju jasno razlučiti. Svaka od njih ima posebna obilježja i djeluje neovisno, što ne znači da imate dva uma.
Ova će vas knjiga poučiti kako da obje njegove funkcije koristite istovremeno, složno i smireno, što će u vaš život unijeti sklad, zdravlje i blagostanje. Izrazi kojima ih označavamo su: »objektivni« i »subjektivni« um, »svijest« i »podsvijest«, u klasičnoj psihologiji poznati kao »svjesno« i »podsvjesno« djelovanje uma.
»Svijest« i »podsvijest« su izrazi koje ću nadalje koristiti. Objektivnim umom ili sviješću spoznajemo vanjski svijet putem pet osjetila, dok je podsvijest ili subjektivni um onaj, koji se obznanjuje u stanjima i situacijama kao što su snovi, noćne vizije, rješavanje problema, inspiracija, upravljanje, liječenje, itd. Vaša podsvijest skrbi o svim vitalnim organima kada spavate. Upravlja disanjem, protokom krvi, radom srca, te nadzire djelovanje svih ostalih bitnih tjelesnih funkcija. Vaša vas svijest vodi u uspostavljanju veze s okolinom. Opažajući, doživljavajući i usvajajući znanje, neprestano učite uz pomoć vaših pet osjetila.