Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Betonske konstrukcije 4

Sanacije

Jure Radić i suradnici, Autor

Betonske konstrukcije 4

Sanacije

Autor: Jure Radić i suradnici

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2010.

Stranica: 836

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 900,00 € (~119,45 €)

Cijena: 61,90 €
(~466,39 kn)

Opis:

Knjiga je namijenjena studentima građevinskih fakulteta, ali i stručnjacima u praksi kao podloga te za dodatno obrazovanje i dogradnju znanja sukladno novim propisima, a već s objavljenim i budućim knjigama iz niza betonske konstrukcije čini nerazdvojnu cjelinu.

Razvoj postupaka popravaka i zaštite omogućuje i razvoj novih materijala i kombinacije materijala od prirodnih i umjetnih vlakana. Istraživanje novih materijala postaje ključna tehnologija, a osnovna je težnja razvitak ˝inteligentnih˝ materijala koji osim za samu izvedbu građevine služe i za monitoring konstrukcije.

Danas se svi sudionici u građenju ne smiju ograničiti samo na poznavanje tehničkih pitanja već moraju biti spremni na uvijek nove zadatke i cijeloživotno obrazovanje te interdisciplinarno rješavanje problema. Logika održivosti nas potiče da pažljivo raspolažemo sa svim raspoloživim dobrima. Sve vrste štetnih emisija moraju se smanjiti na najmanju moguću mjeru, a uzimaju se u obzir i sva promjenljiva međudjelovanja i utjecaji prirode, ljudi i tehnike. Aktualna svjetska kriza uz to neće zaobići niti djelatnost graditeljstva, pa svi zajedno moramo biti spremni na puno djelotvornije poslovanje.