Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Trajnost konstrukcija 1

Jure Radić, Autor

Trajnost konstrukcija 1

Autor: Jure Radić

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2010.

Stranica: 432

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 750,00 € (~99,54 €)

Cijena: 49,90 €
(~375,97 kn)

Opis:

Jedan od osnovnih zahtjeva koji se postavlja na građevinu i građevinsku konstrukciju je da bude trajna. Današnja nastojanja građevinskih inženjera imaju za cilj projektiranje i građenje konstrukcije čija je trajnost optimalna, razmatrajući odnos uloženog i dobivenog. Jednako tako važno je u analizi trajnosti konstrukcije, osim građevinskih, tehničkih tema, uključiti i razmatranje ekonomičnosti građevine i to tijekom čitavog procesa građenja – od prvih faza planiranja i koncipiranja konstrukcije, preko izvedbe i tijekom uporabe.

Knjiga Trajnost konstrukcija 1 podijeljena je u šesnaest poglavlja: Uvod, Projektiranje trajnosti, Mehanizmi razaranja konstrukcija, Utjecaj projektiranja na trajnost, , Utjecaj izvođenja na trajnost, Utjecaj održavanja na trajnost, Ostali utjecaji na trajnost konstrukcija, Dijagnostika stanja i monitoringa konstrukcija, Trajnost konstrukcija i granična stanja, Ostvarenje trajnih konstrukcija,, Neuspjesi, nesreće i katastrofe, Upravljanje rizicima, Privremene i pomćne građevine, Metodologija obnove, Estetski, ekološki i etički aspekti trajnosti, Održiva gradnja, Literatura.

Knjiga je namijenjena studentima i građevinskim stručnjacima, osobito onima koji se svakodnevno u praksi susreću sa problematikom trajnosti kao posebne projektantske kategorije