Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Kalogridis Jeanne

Nevjesta obitelji Borgia

Stanje: Rabljeno

Format: 22x16

Izdavač: profil

profil

Godina: 2012.

Stranica: 382

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 29,00 kn

Opis:

Italija, 1492.

Njezino ime je Sancha od Aragona. Prelijepa izvanbračna kći Alfonsa II. Napuljskog prema bešćutnosti svojega oca osjeća samo prijezir, a kad joj proročica kaže da će mu, želi li spasiti ono što joj je najdraže, jednom morati postati slična, Sancha to odbija povjerovati. No sudbina se voli poigrati s našim nadama.

Kad je udaju za najmlađeg sina pape Antikrista, Aleksandra VI. Borgije, Sancha će se naći u zmijskom leglu u kojem svaki nepažljivi pokret može biti smrtonosan.

Vječni grad i njegova moralna iskvarenost, veličanstvene dvorane u kojima se planiraju izdaje i savezi – pred svim tim Sancha pokušava pobjeći utjehu tražeći u prijateljstvu sa svojom glamuroznom i varljivom šogoricom Lucrezijom, a zatim i u opasnoj ljubavi s njezinim lijepim, ambicioznim bratom Cesareom. Uskoro će doznati da na dvoru Borgia ništa nije onakvim kakvim se čini, a stregino će se proročanstvo ispuniti: usred smrtonosne mreže obitelji Borgia Sancha od Aragona morat će skupiti svu svoju hrabrost i lukavstvo da ih pobijedi u igri u kojoj su najvještiji.