Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Leksikon neznanja – pitanja na koja dosad nismo našli odgovore

Kathrin Passig, Aleks Scholz , Autor

Leksikon neznanja – pitanja na koja dosad nismo našli odgovore

Autor: Kathrin Passig, Aleks Scholz

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Znanje Zagreb

znanje zagreba nakladnik

Godina: 2010.

Stranica: 260

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 125,00 € (~16,59 €)

Cijena: 9,90 €
(~74,59 kn)

Opis:

Lako je potražiti ono što je poznato, ali je teško otkriti koliko su veliki otoci neznanja. Baš tome služi ova knjiga. Ona je lako štivo o nepreglednim prostranstvima činjenica o kojima znamo samo da ih ne znamo.

Bila riječ o razmnožavanju jegulja ili načinu djelovanja halucinogenih droga, ženskoj ejakulaciji ili nastanku Havaja, tamnoj travi, betlehemskoj zvijezdi ili kralju štakora, sve je to jednako zagonetno kao i pitanje kako mačke predu ili zašto ljudi spavaju.

Ova vas knjiga vodi na intrigantno putovanje kroz svijet neodgovorenih pitanja.

***

Kathrin Passig rođena je 1970. Predsjednica je berlinske Zentrale Intelligenz Agentur (ZIA ). Zajedno s Gerhardom Henschelom prevela je knjige o George W. Bushu i Bobu Dylanu. Piše za c’t, GEO, FAZ, Spiegel Online i druge. Urednica je i programerka webloga Riesenmaschine koji je 2006. nagrađen nagradom Grimme Online Award. Za priču “Sie befinden sich hier” (Nalazite se ovdje) u Klagenfurtu je 2006. osvojila nagradu Bachmann, kao i nagradu publike.

Aleks Scholz, astronom, sad zaposlen na škotskom sveučilištu St. Andrews, rođen je 1975. Uglavnom se bavi proučavanjem nastanka, razvoja i građe zvijezda i planeta. Također uređuje stranice Riesenmaschine, a ujedno je i suautor knjige “Riesenmaschine – Das Beste aus dem brandneuen Universum” (Divovski stroj – najbolje iz posve novog svemira, 2007.).