Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

King Stephen, Autor

Djevojčica koja je obožavala Toma Gordona

Autor: King Stephen

Djevojčica koja je obožavala Toma Gordona

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 22x16

Izdavač: Algoritam

algoritam nakladnik

Godina: 2001.

Stranica: 178

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 99,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Knjiga je u odličnom stanju.
Bio je to vikend kao i svaki drugi za desetogodišnju Trishu McFearland i njezina brata Petea. Mama ih je ponovno natjerala na jedan od njezinih čuvenih izleta čiji je jedini cilj bio razbijanje monotonije nakon razvoda. Ovaj put bilo je to tumaranje po šumskim stazama Mainea. Po svom običaju, Pete je prigovarao cijelim putem, a mama se dala uvući u prepirku. I tako se, cupkajući za njima, Trisha našla u svojoj uobičajenoj ulozi – kao zanemareni slušatelj obiteljskih razmirica. Na tako širokoj i sigurnoj stazi može se bez problema malko skrenuti a da se čovjek ne izgubi, pomislila je Trisha.
Oboružana samo malim ruksakom i walkmanom Trisha će se ubrzo naći izgubljena u dubokoj šumi suočena za početak samo s komarcima, a onda s tamom koja se brzo spušta i sa sobom nosi strah. Jedina utjeha bit će joj prijenos baseballske utakmice, u kojoj se protiv nadmoćnih protivnika bori njezin heroj Tom Gordon!
Stephen King svakim svojim novim djelom ostavlja sve dublji trag u suvremenoj književnosti. Njegova izvorna žanrovska odrednica kao pisca horrora svakim novim romanom gubi svoj značaj, pogotovo kada se sagleda cijeli njegov opus. Prekapajući po vlastitim strahovima, King je postao više od pukog kroničara fobija današnjice, a njegov dosljedno autentični izraz obilježio je američku književnost s kraja dvadesetog stoljeća i s nesmanjenim intenzitetom plijeni svojom originalnošću i oštrinom percepcije.
“Djevojčica koja je obožavala Toma Gordona” iznenadni je izlet u kratki roman u kojem se Stephen King ni jednog trenutka neće izgubiti.