Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Brzina, agilnost, eksplozivnost – 179 ilustriranih vježbi za sportaše

Lee E. Brown, Vance A. Ferrgno, Juan Carlos Santana, Uredio

Brzina, agilnost, eksplozivnost – 179 ilustriranih vježbi za sportaše

Uredio: Lee E. Brown, Vance A. Ferrgno, Juan Carlos Santana

Stanje: Novo

Uvez: Meki

Format: 24x17

Izdavač: GOPAL ZG

Godina: 2004.

Stranica: 235

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena: 129,00 kn

Opis:

Napravite još jedan korak u natjecanju! Razvijte brzinu, eksplozivnost, ravnotežu i agilnost koje su važne za uspješnost. Ovu su knjigu uredila tri velika kondicijska stručnjaka, i pravi je izvor vježbi brzine, agilnosti i eksplozivnosti za trenere i sportaše. Detaljni opisi i crteži pomažu vam razumjeti kako pravilno izvesti 179 najboljih mogućih vježbi za razvoj tih triju ključnih komponenti sporta. “Ova je knjiga odličan izvor informacija o treningu mnogih različitih sportaša. Ako želite poboljšanje sportskih rezultata kroz pametne i dobro planirane treninge, ova je knjiga za vas!” .

ako trener može razviti sportsku vještinu sportaša?
Na to ćemo pitanje odgovoriti u ovoj knjizi prepunoj vježbi.

Knjiga sadrži vježbe za razvoj brzine, agilnosti i eksplozivnosti. Poboljšanje stupnja forme unutar ograničenog vremenskog perioda trenerima će uvijek biti izazov. K tome još, krive informacije ili komplicirane formule mogu vas katkad zbuniti dok odabirete vježbe za svoju momčad. Ova se knjiga usmjerava na izravan pristup upotrebe vježbi i za trenere i za sportaše. To nisu standardne vježbe u teretani. Prije bi one bile netradicionalne vježbe na terenu koje se mogu koristiti uz minimalne troškove.

Dizajnirana je tako da se može čitati i sprijeda i straga, ovisno o vašem iskustvu kao trenera ili sportaša. Prvo se poglavlje bavi odgovarajućom pripremom za vježbe brzine, agilnosti i eksplozivnosti govoreći o opremi, zagrijavanju, osnovnoj fiziologiji mišića i sportskoj izvedbi.

Sljedeće poglavlje govori o analizi potreba te se usredotočuje na pripremu sportaša na trening koja počinje testiranjima kako bi se dobro procijenilo u kojoj mjeri treba primijeniti program brzine, agilnosti i eksplozivnosti. Srednji dio knjige sadrži bit. Ta tri poglavlja (brzina, agilnost i eksplozivnost) sastoje se od 179 vježbi koje se jednostavno mogu odmah uključiti u program treninga. Svaka je vježba ilustrirana i opisana.

Zadnje poglavlje vježbe svrstava prema sportovima uključujući košarku, nogomet, tenis, odbojku, boks, karate, tae kwon do, judo, veslanje, atletiku i ostale sportove, te vam savjetuje kako uključiti vježbe u kondicijski program.