Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Martin George R. R, Autor

Pjesma sudnjeg dana

Autor: Martin George R. R

Pjesma sudnjeg dana

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x16

Izdavač: Algoritam

algoritam nakladnik

Godina: 1995.

Stranica: 367

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 179,00 kn

Opis:

PRVO HRVATSKO IZDANJE KNJIGE IZ 1995.

Naslov nije očuvan odlično, rekli bismo 8/10.

Bizarno i brutalno ubojstvo bivšeg menadžera grupe “Nazgul” potaknut će nekadašnjeg underground novinara, danas pisca, Sandyja Blaira da posjeti preživjele članova benda. “Nazgûl”, koji su svoju inspiraciju crpili iz Tolkienove mitologije, bili su senzacija krajem 1960-ih, sve dok im usred koncerta snajperskim hicem nije ubijen vodeći vokal Patick Hobbins, zvan Hobbit.

Prateći nostalgičan trag vlastite mladosti, Sandy Blair će proputovati kroz Ameriku izgubljenih iluzija, izblijedjelih sjećanja i zaboravljenih ideala da bi postao svjedokom rađanja novog “Nazgûla” koji će u kolopletu demonskog uskrsnuća, vizija i telepatske kontrole uma odsvirati svoj krvavi rekvijem za jedno nestalo doba.

Ovo je priča o generaciji koja je stasala na rocku, koja je izmislila slobodnu ljubav, živjela protestne marševe, stvorila underground tisak, krvlju platila pacifizam i nosila cvijeće u kosi, generaciji koja je kroz svoje sazrijevanje promijenila svijet da bi se utopila u sivilu sustava ili nestala na marginama današnjeg društva.

“Pjesma sudnjeg dana” prvi je roman slavnog Georgea R. R. Martina objavljen u nakladi Algoritma. Danas već klasik, ovaj kultni rock-horor roman iz 1983. godine, po mišljenju Stephena Kinga najbolje je djelo o glazbi i mitu šezdesetih.