Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

U2 dnevnik

Matt McGee, Autor

U2 dnevnik

Autor: Matt McGee

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 33x24

Godina: 2009.

Stranica: 336

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 199,00 € (~26,41 €)

Cijena: 17,90 €
(~134,87 kn)

Opis:

U obliku dnevničkih zapisa knjiga “U2 dnevnik” prati bend od nastanka sredinom 70-ih sve do današnjih dana. Čitatelju otkriva nova saznanja i daje svjež uvid u ključne trenutke U2-ova razvoja.

Neki od njih su:

• Pobjeda na natjecanju bendova povodom Dana sv. Patnika 1978. koja im je osigurala snimanje prvih materijala za diskografsku kuću CBS Records. (“Svi smo bili zbunjeni kad su pobijedili”, kaže jedan od sudionika natjecanja.3
• Opčinjenost; nekih članova benda kršćanskom skupinom Shalom krajem 70-ih i početkom SO-ih.
• Sonov posjet Srednjoj Americi 198B. koji je izravno utjecao na nastanak nekoliko pjesama s albuma The Joshua Tree.
• Rađanje ideje za Zoo TV na Tenerifima.
• US-ove teškoće s albumom Pop i njegov utjecaj na diskografa Universal Music.• Bonovi napori da osigura potporu za kampanju ONE početkom novog tisućljeća.

Knjizi su pridonijeli i obožavatelji koji su s autorom dijelili uspomene i slali fotografije na njegovu internetsku stranicu. Sve je to utjecalo na nastanak najbolje knjige o U2-u, fanatično detaljan prikaz života legendarnog benda… I više od toga.
Knjiga je koncipirana kao dnevnik grupe koji počinje od davne 1950. godine i to s pričom o Paulu Hewsonu.

Autor smatra da kako biste uistinu razumjeli U2, morate razumjeti Prijateljstvo, Vjeru, Srce i Dušu, Raj i Pakao, Dječaštvo, Duh, Smrt, Ambiciju, Ironiju, Europu i Ameriku, Dublin, Punk Rock….

“Oni su bend čija su se tri člana na putovanjima između dva koncerta zabavljali čitajući Bibliju u stražnjem dijelu autobusa. Oni su bend koji je u svojim 30-ima najvećom sablazni smatrao uhićenje basista zbog posjedovanja 19 grama marihuane i njegovo propuštanje koncerta zbog mamurluka četiri godine poslije.”

Više od 300 bogato opremljenih stranica, pregršt zanimljivih fotografija i još nepoznatih detalja iz života članova grupe očekuju fanove uoči dolaska U2 u Zagreb početkom kolovoza.