Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Doba apsurdnosti

Michael Foley, Autor

Doba apsurdnosti

Autor: Michael Foley

Stanje: Novo

Uvez: Meki

Format: 24x17

Izdavač: Naklada Ljevak

ljevak nakladnik

Godina: 2011.

Stranica: 300

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena u knjižari: 139,00 € (~18,45 €)

Cijena: 17,90 €
(~134,87 kn)

Opis:

Ljudske želje nikada nisu bile toliko velike i brojne… Dobra je vijest da najveći svjetski mislioci predlažu slične strategije za postizanje sreće. Loša je vijest da se pokazalo kako upravo njih moderan život najviše podcjenjuje. U svijetu koji nameće konzumaciju, površne međuodnose i trajnu mladost, često osjećamo nezadovoljstvo, tjeskobu i neprestano strahujemo da se svi drugi zabavljaju bolje od nas.

Michael Foley raspravlja o ovome mučnom problemu u svojoj knjizi Doba apsurdnosti, u kojoj na zabavan i domišljat način istražuje kako potreba za ispunjenjem obmanjuje ljude 21. stoljeća u njihovu radu, ljubavi i starenju. Pritom se služi nizom izvora, od drevnih zapisa preko filozofskih i književnih djela do najnovijih istraživanja na polju psihologije i na ironičan način rasvjetljava apsurdnost suvremene kulture.
Zaključno, ne osuđujući ni odbacujući pritom naše doba, predlaže strategiju koja nas navodi da prigrlimo moderan život, a ne samo da ga prihvatimo – ali prethodno moramo shvatiti da je apsurdnost nova uzvišenost.