Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Jedem, dakle mršavim

Montignacova metoda

Michel Montignac, Autor

Jedem, dakle mršavim

Montignacova metoda

Autor: Michel Montignac

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 24x17

Izdavač: L1

Godina: 1995.

Stranica: 291

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 160,00 kn

Cijena: 49,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Nakon brojnih svjetskih i deset ponovljenih hrvatskih izdanja knjiga “Jedem, dakle mršavim” s pravom je postala klasičnim priručnikom za mršavljenje, a Montignacova metoda putokazom suvremene nutricionistike.

Montignacova je metoda tako brzo i tako masovno prihvaćena ponajprije zato što nije “dijeta” u tradicionalnom smislu, i zato što joj nije jedina svrha mršavjeti nego i vratiti optimalnu vitalnost, te, što je najvažnije, potaknuti smisao za uživanje u dobrom životu. A to je ono, što zapravo čini dio koncepcije općeg zdravlja.

Temelj Montignacove metode, dakle, nije smanjivanje količine hrane (tj. gladovanje, što je uostalom višestruko štetno), nego pravilan odabir namirnica. Naglasak dakle nije na energetskom, nego na metaboličnom potencijalu namirnica, na uravnoteženoj prehrani bogatoj ugljikohidratima niskoga glikemičnog indeksa, nezasićenim masnim kiselinama te svim važnim mikronutrijentima i makronutrijentima. Korak po korak autor objašnjava načela metode prema kojima sami možete oblikovati svakodnevnu prehranu, smanjiti tjelesnu težinu i, što je još važnije, trajno je održati. Velika većina namirnica na koje smo se naviknuli mi u Hrvatskoj savršeno se uklapa u tu metodu. Autor ističe učinkovitost metode u sprječavanju nastanka nekih bolesti i ublažavanju tegoba koje ih prate. Komentira također nadasve bogata iskustva dugogodišnje primjene svoje metode, njenu provjeru u praksi kao i rezultate najnovijih istraživanja.