Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Zasvirajte tambure 2

Mihael Ferić, Autor

Zasvirajte tambure 2

Autor: Mihael Ferić

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 29x21

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2003.

Stranica: 199

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 79,00 kn

Opis:

Gradivo Škole za tambure kvartnog A-E sustava Zasvirajte tambure 2 nadovezuje se na sadržaj prvog dijela istoimene škole, a namijenjena je edukaciji svirača tamburaša i usporednom glazbenom opismenjavanju u općeobrazovnim školama, tamburaškim i folklornim društvima, te samoukim osobama.

Nakon što je u prvom dijelu obrađena najelementarnija tehnika sviranja tambura, upoznate osnove notnog pisma i teorije glazbe, u drugom se dijelu taj proces nastavlja i proširuje novim gradivom takozvanom frontalnom metodom rada s manjom, većom ili velikom skupinom učenika.

U recenziji rukopisa dr. sc. Ladislav Bognar, izvanredni profesor Pedagoškog fakulteta u Osijeku između ostalog piše:
“Osnovna autorova ideja je da potpuno uvodi buduće tamburaše u svijet glazbe mnoštvom pomno odabranih glazbenih primjera. Oni su prvenstveno uzeti iz naše bogate folklorne baštine, iz skladbi za tamburaške orkestre ali i primjera iz folklorne baštine drugih naroda i poznatih dijela klasične glazbe. Primjeri su tako obrađeni da se mogu svirati jednoglasno, ali i dvoglasno, troglasno a uz pridodanu akordičku pratnju i berde lako je svaku vježbu pretvoriti u lijepi glazbeni doživljaj.”