Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Budite svoji

Svi ostali su ionako već zauzeti

Mike Robbins, Autor

Format: 18x13

Izdavač: VBZ Zagreb

vbz nakladnik

Stranica: 221

Jezik: Hrvatski


Cijena: 79,00 kn

Opis:

Koliko često ne radimo ili ne kažemo ono što stvarno želimo zbog toga što se brinemo što bi drugi mogli misliti o nama? Uvježbani smo govoriti ono za što mislimo da drugi žele čuti ili ono što smatramo “prikladnim” u određenim situacijama. Drugim riječima, radi se o tome da vjerujemo kako ne možemo biti istinski svoji ako želimo “uspjeti” u životu.

Većinu nas je strah biti autentičan. Ne želimo se suočavati sa stvarima za koje mislimo da su posljedica autentičnosti – osude i reagiranja drugih, vlastite sumnje i strahovi, mogućnost neuspjeha ili izopćenja i još toliko toga – tako da jednostavno šutimo. Nadalje, da budemo uistinu svoji potrebna nam je istinska hrabrost, predanost i osviještenost. Često nismo spremni poduzeti ono što trebamo da bismo mogli živjeti svoj život, raditi, komunicirati s drugima te stvarati uspješne odnose.

Budite svoji – svi ostali su ionako već zauzeti knjiga je koja pokazuje kako se osloboditi strahova i ograničenja koji vas sprečavaju da budete iskreni prema sebi te kako unijeti više autentičnosti u vlastiti život. Ona vas pokušava potaknuti da preuzmete odgovornost za ono što se događa oko vas, a najvažniji dio knjige odnosi se na oslobađanje od svega što vas sputava i sprečava u tome da imate realno mišljenje o sebi i da budete takvi s osobama u vašim životima.

Ideje, načela, vježbe i praktični primjeri opisani u ovoj knjizi pokazuju vam određene tehnike uz pomoć kojih ćete moći:
Suočiti se s vlastitim strahovima i nadrasti ih
Izražavati se samopouzdano
Izravno i učinkovito rješavati konflikte
Preuzimati rizik kako biste ostvarili ono što uistinu želite
Realnije gledati na stvari i više se zabavljati
Vjerovati i opraštati sebi, a zatim i slaviti sebe
Imati više slobode, mira i samopouzdanja u međuljudskim odnosima, u poslovnom i privatnom životu.