Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Zlatna knjiga kuharstva

Mira Vučetić, Autor

Zlatna knjiga kuharstva

Autor: Mira Vučetić

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 29x21

Izdavač: Matica Hrvatska Zagreb

matica hrvatske logo

Godina: 1976.

Stranica: 661

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 89,00 kn

Opis:

Kuharica Mire Vučetić istinski je klasik među hrvatskim kuharicama i kanonsko djelo hrvatske gastronomije, prema kojem su svoja prva jela kuhale naše mame i bake, a njime se naveliko služili i profesionalci.
To je tradicionalna, klasična i vrlo temeljita i precizna kuharica koja ne zbunjuje namirnicama koje nisu zastupljene u svakodnevnoj kuhinji.

Puna je divnih jela koja nas vraćaju za obiteljski stol. Autorica iznosi zavidno znanje o samim namirnicama i procesima u kuhinji, te se bavi i onime što je u svemu tome najdragocjenije: nama – obitelji, prijateljima i gostima – koji se okupljamo oko stola i tako dajemo smisao hrani koju uživamo zajedno.

Uz pomna objašnjenja postupaka biranja i pripreme namirnica, uz gotovo tisuću i pol recepata, uz jelovnike za svakodnevnu prehranu zaposlenih ljudi, ali i za sve vrste posebnih prigoda, kao i uz upute o tome kako rasporediti stol kad je za njim više žena nego muškaraca ili obrnuto i sl. ova knjiga nije samo kuharica, već i pravi udžbenik građanske kulture i savjetnik o ponašanju u najrazličitijim situacijama u domaćinstvu i za stolom.

I kako kaže sama autorica: “Kuhajte s ljubavlju i veseljem, pa neće izostati željeni uspjeh.“