Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Daruvar u slici i riječi

Mirjana Jakčin Ivančić, Uredio

Daruvar u slici i riječi

Uredio: Mirjana Jakčin Ivančić

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 29x21

Izdavač: Matica Hrvatska Zagreb

matica hrvatske logo

Godina: 2002.

Stranica: 131

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 4,90 €
(~36,92 kn)

Opis:

Daruvar u slici i riječi zanimljiva je monografija, koja pruža detaljan, povijesno točan i vizualno zanimljiv pogled na povijest grada Daruvara i njegove bliže okolice.

Težište monografije je na razdoblju od 1860. godine do početka Drugog svjetskog rata, koje je u povijesti grada zabilježeno kao period snažnog obrtničkog, trgovačkog, liječničkog, turističkog i kulturnog razvoja, koji je bio prepoznat i izvan tadašnjeg hrvatskog prostora. Kako bi čitatelji dobili potpuni dojam o povijesti Daruvara istraženi su brojni izvori informacija, posjećene razne kulturno znanstvene ustanove, sakupljen velik broj razglednica i fotografija iz javnih i privatnih zbirki.

Tekstovi autora Vjenceslava Herouta, Mirjane Jakčin Ivančić, Karla Blaha, Miloslava Sohre, Ivana Bačića, Ota Primca i Ninoslava Sebića, potpomognuti antiknim fotografijama, razglednicama i dokumentima, daju uvid u povijest Daruvara punog života, obogaćenog tradicijom i kulturom njegovih stanovnika. Prvo izdanje ove monografije tiskano je 2002. godine, a potreba za drugim izdanjem pojavila se uslijed velikog interesa za monografiju i potrebe da se ona prikaže novom čitateljstvu.

Autori tekstova: Vjenceslav Herout, Mirjana Jakčin Ivančić, Karlo Blaha, Miloslav Sohra, Ivan Bačić, Oto Primc i Ninoslav Sebić.

Prijevod sažetaka na engleski: Sanja Špoljarić

Uređivački odbor: Mirjana Jakčin Ivančić, Stjepan Sučić, Karlo Blaha, Marija Knezović, Oto Primc