Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Monaldi Rita, Sorti Francesco

Imprimatur 1-2

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x12

Izdavač: Fraktura

Godina: 2014.

Stranica: 330 x 2 knjige

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 59,00 kn

Opis:

Rujan je 1683. godine, opsada Beča u punom je jeku, cijeli kršćanski svijet strepi hoće li Turci osvojiti habsburšku prijestolnicu. Doba je najmoćnijih kraljeva: Luja XIV., Karla II., Leopolda I., Vilima Oranskog, vrijeme kada se povijest Europe i svijeta piše i utvrđuje za stoljeća koja dolaze. U Rimu je na vrhuncu moći papa Inocent XI.
U jednome rimskom prenoćištu gost umire od tajanstvene bolesti. Sumnja se na crnu smrt, pa gostionica postaje karantena. Gosti u strahu jedan od drugoga poduzimaju svoju istragu koju vodi opat Atto Melani. Sa svojim pomoćnikom, slugom iz kuhinje, Atto Melani neočekivano se nađe u srcu opasnosti i povijesnih zbivanja, otkriva tajne kraljevskih obitelji, neprimjerene financijske poslove pape Inocenta XI., alkemijske laboratorije, urotu unutar urote.
Imprimatur je roman koji se temelji na istinitoj, očima javnosti često nedostupnoj arhivskoj građi koju su Rita Monaldi i Francesco Sorti sakupljali više od deset godina. Imprimatur je knjiga koja je zabranjena u Italiji jer su proturječja o blaženom papi Inocentu XI. preplašila mnoge uglednike.