Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Vizualno-likovni odgoj i obrazovanje

Nada Grgurić, Marijan Jakubin, Autor

Vizualno-likovni odgoj i obrazovanje

Autor: Nada Grgurić, Marijan Jakubin

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 24x17

Godina: 1996.

Stranica: 206

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 18,90 €

Opis:

Metodički priručnik vizualno-likovnog odgoja i obrazovanje rezultat je empirijskog i teoretskog istraživanja utjecana sustavnog vizualno-likovnog odgoja i obrazovanja na razvoj likovnog izraza učenika. Provedena je i empirijske provjera učinkovitosti programa vizualno-likovnog odgoja i obrazovanja. Njegova eksperimentalna primjena trajala je šest školskih godina. Pritom se kakvoća učeničkih radova provjeravala posebice konstruiranim instrumentom za procjenu likovne kreativnosti u šest dimenzija.
Nakon znanstvene provjere opravdanosti teoretskih stavova o kreativnosti u sklopu vizualno-likovnog odgoja i obrazovanja, nametnula nam se potreba znanstvene sistematizacije ostvarenih rezultata. Rezultati toga rada široj su javnosti prezentirani ovim priručnikom.
Knjiga obrađuje sadržaje razredne nastave, za što je priložen okvirni i izvedbeni program. No zbog kontinuiteta odgojno-obrazovnog procesa sadržaji su prošireni i na predškolski odgoj kao i više razrede osnovne škole. Stoga je knjiga i namijenjena najprije učiteljima i studentima razredne nastave, a onda i svima onima koji se bave odgojno-obrazovnom djelatnošću u području likovne kulture, odnosno vizualno-likovnog odgoja i obrazovanja.