Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Ograde i prozori – dopisi s linija fronte spora o globalizaciji

Naomi Klein

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 20x14

Izdavač: VBZ Zagreb

vbz nakladnik

Godina: 2003.

Stranica: 194

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 49,00 kn

Opis:

No Logo’ je artikulirao brige jedne generacije, opisao povijest jednog pokreta i postao medjunarodni bestseller, preveden na dvadeset i tri jezika. Naomi Klein je pak neumorno doprinosila suvremenoj debati o globalizaciji, njezinom utjecaju i buducnosti. Knjiga ‘Ograde i prozori’ okuplja komentare pisane dvije godine na prosvjedima i samitima diljem svijeta te izvjestaja svjedoka s prvih linija spora o globalizaciji. Ova knjiga nam donosi najnovije informacije o prosvjedima ali i izgledima za buducnost, o nadama za promjenu i ogranicenjima koja se postavljaju.
‘Ograde i prozori’ okupljaju najznacajnije clanke i govore Naomi Klein (od kojih mnogi nisu bili ranije objavljeni) o pitanjima poput NAFTA-a, genetski modificiranih organizama i ekonomskog fundamentalizma. Autorica razmatra i prirodu otpora: ulicne prosvjede koji su sokirali i aktivirali milijune, svrhu subverzije u karnevalskom stilu, te prividnu dezorganizaciju, koja predstavlja najjacu stranu pokreta.
Provokativna, inteligentna i strastvena, knjiga ‘Ograde i prozori’ je vodic za prezivljavanje u svjetskoj ekonomiji, biljeska o globalizaciji i njezinim posljedicama, pa i sama predstavlja dokument jedinstvenog razdoblja u nasoj povijesti.