NATJEČAJ ZA ANIMIRANI FILM  COPYRKONATJEČAJ ZA ANIMIRANI FILM  COPYRKO

–        Ezop antikvarijat organizira natječaj za izradu scenarija „Copyrko“ – kao nastavak serijala o Knjigoljubu. Scenarij ima zadanu temu, i uključuje likove iz prvih dvaju filmova.

–        Poželjno je da su zainteresirani upoznati s djelom Orwella, Huxleyja, Zamjatinova… Također da ih inače zanimaju teme vezane uz geopolitiku, propagandu, medije, društveni inženjering, cyber kriminal, tehnologiju, GMO, hrvatsku i svjetsku povijest…, da su kreativni i duhoviti…

 

Svi koji žele sudjelovati u natječaju trebaju nam poslati svoju biografiju, te svakako napisati nešto o svom spisateljskom iskustvu.

 

Kad dobijemo vaše podatke, šaljemo vam linkove na prva dva filma o Knjigoljubu; “Copyrko” je zamišljen kao treći dio trilogije.

 

Nakon toga očekujemo vašu grublju ili finiju skicu scenarija kako ste ga vi zamislili.

 

U nastavku su natuknice koje mogu poslužiti kao smjernice pri izradi scenarija (tj. njegove skice):

natječak bez EU fondova

– tema filma je on-line nastava, tj. reforma školstva

– EU-direktiva o ukidanju papirantih udžbenika i prelasku na digitalne – iz ekoloških razloga, radi daljnjeg razvoja informatičke pismenosti i sl.

– više nisu potrebni profesori, nego samo jedan – primjerice “megaprofesor”, tako se štedi na nepotrebnim izdatcima za plaće, nema više godišnjih odmora, nepraktičnih bolovanja i opasnih ekskurzija; a same školske zgrade mogu se prenamijeniti – recimo u karantenske centre u slučaju sljedećih pandemija…

– nisu više potrebni ni domari, sportske dvorane, sva školska oprema, prehrana…

– megaprofesor nije stvarna osoba, on je program koji je izradila – struka – kojoj, naravno, treba bezuvjetno vjerovati…

– obrazovni program se ne smije dovoditi u pitanje, svaka sumnja u njegovu kvalitetu i istinitost na neki se način sankcionira…

– problematična djeca idu na posebno kreiran preodgoj… A i roditelji se pozivaju na odgovornost

– mediji po zadatku promoviraju reformu školstva, ističu njezine prednosti i izražavaju ih u postotcima

– odlikaši se nagrađuju – najnovijim videoigrama, boljima avatarima, većim brojem on-line prijatelja, bržim internetom – i boljim socijalnim statusom svojih roditelja…

Nakon što primimo dovoljan broj skica scenarija, izabiremo tri najbolje: za sve tri skice nagrada je po 300 kn poklon-bona u Ezopu (knjige, ploče, CD-i). U slučaju da nijedan tekst ne bude zadovoljavajući, ili ih bude manje od tri – nismo dužni dodijeliti sve tri nagrade.

Autori se dalje natječu za izradu najboljeg scenarija, koji bi trebao sadržavati 10 – 15 kartica teksta – nagrada je 2.000 kn (ili 2.700 kn poklon-bona u Ezopu).

Zadržavamo pravo sudjelovanja u izradi scenarija, tj. nadamo se što blažih intervencija u sadržaj – a najbolje bi bilo da za vrijeme njegove izrade redovito komuniciramo.

Suradnja bi se podrazumijevala i u nastavku razvoja filma.

Nakon nekoliko dana izabrali bismo najbolje radove i u dogovoru s autorima pristupili bismo izradi scenarija – rok za izradu scenarija je 1. listopada 2022. Na natječaj se javljate kroz kontakt formu ili na mail ezopa.

NATJEČAJ JE ZAVRŠEN I OVO SU REZULATI:

Autori Tomislav Šestan, Julia July i Romana Kovačić su dobili svatko po 300kn poklon bona u Ezop antikvarijatu. Rad koji smo prihvatili i koji je spreman za daljnu doradu  je rad Ivana Žganeca.

 

Hvala svima koji su sudjelovali u natječaju.

Ezop antikvarijat