Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Nehajev Milutin Cihlar

Vuci

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Izdavač: Matica Hrvatska Zagreb

matica hrvatske logo

Godina: 1928.

Stranica: 421

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 9,90 €

Akcijska cijena: 8,80 €

Opis:

Radnja počinje u 16. stoljeću za vrijeme velikih ratova. Europom su u to doba harali ratovi i nemiri. U to su doba bile Venecija i Njemačka ratovale zbog Jadrana te graničnog dijela između tih država. Hrvatska je s Ugarskom bila na Njemačkoj strani. U to je vrijeme Franjo Ferdinand I imao želju da Hrvatsko-ugarska država padne pod Austriju. Na vratima Europe bili su Turci s kojima su pregovarali Francuzi.

Casarov doglavnik koji je došao u Ljubljanu kako bi pripremio dolazak cesara Maksimilijana, Matej Lang u Ljubljani od saznaje od grofice Apolonije da je njezin muž Krsto Frankopan, hrvatski knez zarobljen u Veneciji u zatvoru Torreselli. Njega je u zatvoru čuvao Zuan Antonio Dandolo. On je bio njegov rođak. U zatvoru su još bili Jakob Rainer i Bernard Ričan.

Iako je Frankopanov otac pokušao na sve moguće načine izbaviti Krstu Frankopana iz zatvora, on to nije uspijevao. Nakon godine dana zarobljeništva, iz zatvora su pušteni Jakob i Bernard. Oni su bili pušteni uz jamčevinu. No Krsto Frankopan je još uvijek ostao zatvoren.