Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Odmah okončajmo ovu krizu!

Paul Krugman, Autor

Odmah okončajmo ovu krizu!

Autor: Paul Krugman

Stanje: Novo

Uvez: Meki

Format: 24x17

Izdavač: Algoritam

algoritam nakladnik

Godina: 2014.

Stranica: 247

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena: 14,90 €
(~112,26 kn)

Opis:

Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju 2008. i autor kolumne The New York Timesa nazvane po svojoj knjizi Savjest liberala, Paul Krugman predaje ekonomiju na Sveučilištu Princeton. Svojim knjigama posvećenim gorućim ekonomskim pitanjima ustrajno podiže svijest američke i svjetske javnosti o ekonomskim realitetima današnjice. Sada nas u svom provokativnom bestseleru jedan od najutjecajnijih političkih komentatora poziva na neodgodivo pružanje otpora krizi koja trese svijet.

Velika recesija traje još od 2008., a kraj joj se ne nazire. S druge strane, kako sam autor napominje u ovom snažnom obrazloženju njezinih uzroka, države koje obiluju resursima, darovitim ljudima i znanjem, svim sastojcima potrebnim za blagostanje i pristojan životni standard svih svojih građana, i dalje trpe intenzivne bolove. Poruka da smo suočeni s golemom i nepotrebnom katastrofom nikada nije bila relevantnija. Razvijeni svijet ostaje u krizi dok desetci milijuna muškaraca i žena traže posao, ali nisu u stanju pronaći radna mjesta, a vrijednost gospodarskog potencijala izražena u bilijunima ostaje neiskorištena. Dokle je kriza dosegla? Kako smo upali u stanje koje se može nazvati jedino depresijom? I, iznad svega, kako da se nje oslobodimo?

Krugman odgovara na ta pitanja britkošću i upućenošću kojima se proslavio. Njegova poruka svima koji na svojoj koži osjećaju krizu istinski je dojmljiva: brz i snažan oporavak stoji nam na dohvat ruke, samo kad bi naši vođe pronašli jasnoću razmišljanja i političku volju da okončaju ovu krizu odmah. Dokazi da je ova kriza bezrazložna – da je rezultat nečeg tako osnovnog kao što je nedovoljna potražnja, nikada nisu bili jasnijima. I kad bi vlade promijenile svoj katastrofalni pristup – umjesto drastične štednje ponovno odlučile primijeniti poticaje, brzo bismo se oporavili.