Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Opis:

Danas na tržištu postoji izuzetno velik izbor kućnih biljaka pa odabiranje prikladnih biljaka i stvaranje okruženja u kojemu one mogu uspijevati, zna biti prilično zahtjevan zadatak. Knjiga Kućne biljke predstavlja vodič koji vam u tome može pomoći i nudi vam najnovije stručne informacije o uspješnom uzgoju sobnih biljaka.

Prvo poglavlje Upoznavanje kućnih biljaka predstavlja uvod u opću podjelu dijela biljnoga svijeta koji se može uzgajati u kući: ulaštene vazdazelene biljke, paperjaste paprati, elegantne palme, kaktusi i sukulenti, cvatuće kućne biljke i one prošaranih listova. Popraćeno je uputstvima, stručnim savjetima i korak-po-korak fotografijama što sve pomaže u praktičnom savladavanju osnovnih znanja o njegovanju kućnih biljaka. Tu se mogu naći sve najvažnije informacije, medu kojima su i savjeti o odabiranju prikladne posude, prihranjivanju i zalijevanju, sađenju i podrezivanju, rješavanju problema sa štetočinama i bolestima, kao i o načinima razmnožavanja kućnih biljaka.

Dok odabirete kućne biljke, morate misliti i na položaj koji neće odgovarati samo biljkama, već će slijediti i dekor vašeg doma. Poglavlje Kreativni izlošci nudi prekrasne i poticajne ideje kako možete grupirati svoje biljke, urediti izložak za stol, odabrati biljke za kupaonicu, trijem, hodnik i odmorište, dnevnu sobu i još mnogo, mnogo toga.

Posljednji dio predstavlja A-Ž popis i opis kućnih biljaka koji obuhvaća više od 350 vrsta. Složen abecednim redom prema latinskom nazivlju, ovaj katalog nudi općenite informacije o svakom rodu – identifikaciju pojedine vrste, savjete o svakodnevnoj njezi i održavanju, kao i o načinu razmnožavanja. Upotpunjen ilustracijama i fotografijama u boji, ovaj vodič je lako i jednostavno slijediti pa je dobro uvijek ga imati pri ruci. S više od 600 fotografija, knjigu Kućne biljke trebao bi imati svatko onaj tko voli uzgajati kućne biljke i želi da mu one lijepo izgledaju i dobro uspijevaju.