Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Pilić Sanja, Autor

Mrvice iz dnevnog boravka

Autor: Pilić Sanja

Mrvice iz dnevnog boravka

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 22x17

Izdavač: Znanje Zagreb

znanje zagreba nakladnik

Godina: 1995.

Stranica: 123

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 49,00 kn

Opis:

Naslov je otpisan iz knjižnice no u vrlo lijepom stanju.

Godine 1995. “Mrvice iz dnevnog boravka” Sanje Pilić nagrađene su književnom nagradom “Ivana Brlić-Mažuranić”. Riječ je o duhovito napisanu romanu koji dotiče različite probleme s kojima se susreću desetogodišnjaci, njihovi prijatelji i roditelji.

KRITIKA O KNJIZI:
“Autorica progovara o životu jedne obitelji, neobične, nestandardne, boemski raspoložene – ovaj put iz perspektive najmlađeg člana obitelji, jedanaestogodišnjeg Janka (…) Glavna je odlika u pisanju Sanje Pilić umijeće u stvaranju uspjelog spoja starih, mnogo puta već iskorištenih tema u književnosti i originalnog, samo njoj svojstvenog stila punog humora i lucidnosti kojima privlači i odrasle čitatelje.” (DUBRAVKA TEŽAK)

“Naslov je metaforičan, odčitali bismo ga kao mrvice iz svakodnevice, svakidašnji život. (…) Ali, dok obitelj otkvačeno životari, Janko surađuje u „Modroj lasti“, nalazeći motive u životu stanara u njegovoj zgradi i stvara – Robotka. On nije postao samo igračka nego se – orobotio (kao što se dijete rodi!) i progovorio. Janko postaje slavan (…) Ovaj roman Sanje Pilić (…) je ležerno, duhovito pripovijedanje o zagrebačkoj sadašnjici, kroz život četveročlane obitelji.” (STJEPAN HRANJEC)

“Element privlačnosti je osjećaj bliskosti i mogućnost poistovjećivanja djeteta s obilježjem djetinjeg.” (HRVOJKA MIHANOVIĆ-SALOPEK)

AUTORICA O KNJIZI:
“Skupljam mrvice iz života (…) I ova je knjiga, nadam se, jedna dobra mrvica, mrvica koja će vas razveseliti.” (SANJA PILIĆ)