Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Primorac Branka

Maturalac

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Izdavač: Alfa

Godina: 2007.

Stranica: 106

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 96,00 € (~12,74 €)

Cijena: 10,90 €
(~82,13 kn)

Opis:

”Maturalac” je roman u 12 poglavlja. Priča romana vjerno prikazuje maturalno putovanje, onako kako su ga, više manje, svi proživjeli. S puno dogodovština, nepodopština, podbadanja, zezanja i uživanja počelo je putovanje VIII. a razreda, koji je krenuo iz Zagreba prema Dubrovniku.

Razred. kao i svaki drugi, uvijek ima par učenika koji se ističu. Tu se ističe prvenstveno Smuki, dečko koji je ”glavni” u razredu. Uz njega se veže samo zabava i smijeh jer je on taj koji uvijek pokreće stvari.

Tu je i Ana, razredna ”ljepotica” u koju su upret sve oči. Njezine su ideje uvijek najbolje, s njom se svi slažu ili bi bar to htjeli. Iako svi žude za njom, ona je do ušiju zaljubljena u Zvonka, profesora iz tjelesnog.

Upoznajemo i Maria, ujedno i pripovjedača priče romana. On je također zaljubljen u Anu, ali nema hrabrosti to joj reći. Mario je također jedan od članova Smukijeve ekipe, među kojima su i Hrvoje i Dado. Dado je je lud za foto-opremom, pa sve bilježi svojom kamerom.

Pjevajući, busom dolaze u Dubrovnik. Tamo započinju njihovi najbolji dani u životu. Od zasprejanih zidova hotelske sobe, poplave, tuče, snimanje razrednice i njenog ljubavnika, tulumarenja do kasnih noćnih sati i ljubavnih spletki, prolazili su kroz razne nevolje iz kojih su na kraju izašli kao pobjednici.

Unatoč strogosti razrednice, ova posebna ekipa uspjela joj se uvući pod kožu i omekšati njeno hladno srce. Zadnji dan su se svi zabavili na posljednjoj zabavi, prisjećajući se kako im je bilo dobro na tom slavnom izletu, žalosni što se moraju vratiti kućama.

Pripovjedač ovog romana je lik Mario, pa čitatelj ima priliku doživjeti maturalac iz perspektive jednog mladog dečka.