Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Iggulden Conn, Autor

Carstvo Srebra

Mongolska Osvajanja se nastavljaju, ali dokle?

Autor: Iggulden Conn

Carstvo Srebra

Mongolska Osvajanja se nastavljaju, ali dokle?

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Znanje Zagreb

znanje zagreba nakladnik

Godina: 2017.

Stranica: 400

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 29,00 kn

Opis:

Veliki Džingis kan je mrtav – a opstanak njegova golemog carstva, iskovanog na sirovoj hrabrosti, taktičkoj savršenosti i nesalomljivoj snazi, vrlo je neizvjestan. Dok se sinovi Džingisa kana međusobno bore se za vlast, ono što je nekada ujedinilo divlja mongolska plemena prijeti da ih rascijepi.
Ogedaj, Džingisov žestok i lukav nasljednik, nadomak je toga da postane novi kan. Posve neobjašnjivo, odgađa krunidbu kako bi dovršio projekt koji mnogi smatraju ludošću: izgradnju Karakoruma, veličanstvenog grada usred divljine. Ta je odluka ohrabrila njegova arogantnog brata Čagataja da ga nasilno izazove, pri čemu se njihov plemeniti brat Toluj nađe između dvije vatre.
Usprkos tome, mongolska vojska prodire dalje nego ikada prije, u južnu Kinu, a preko neprohodnih planina u Rusiji i do mekog tkiva Europe, gdje najhrabriji ratnici Zapada iščekuju nadolazeće napade.
Conn Iggulden (London, 1971.) suvremeni je britanski književnik. Autor je serijala o Džingis-kanu i Juliju Cezaru kojima je stekao svjetsku slavu i status jednog od najcjenjenijih svjetskih pisaca povijesnih romana. Suautor je bestselera The Dangerous Book for Boys.