Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Promjene uma

Kako digitalne tehnologije utječu na naš mozak

Susan Greenfield, Autor

Promjene uma

Kako digitalne tehnologije utječu na naš mozak

Autor: Susan Greenfield

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Školska knjiga - Zagreb

Godina: 2018.

Stranica: 367

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 139,00 kn

Cijena: 89,00 kn

Opis:

Današnji digitalni svijet nudi nevjerojatne mogućnosti za rad i igru. No po kojoj cijeni?

Vodeća neuroznanstvenica Susan Greenfield istražuje utjecaj kibernetičke tehnologije na ljudski mozak. Tvrdi da ulazimo u novo razdoblje promjena uma u kojemu se naš mozak prilagođuje novim okolnostima. Stoga je izazov zajamčiti budućnost u kojoj digitalne tehnologije neće naštetiti mozgu, nego će potaknuti razvoj njegova potencijala.

Glavni cilj Promjena uma jest istražiti različite načine na koje digitalne tehnologije mogu utjecati ne samo na način razmišljanja i druge kognitivne vještine već i na način života, kulturu i osobne težnje. Stoga, osim pregleda stručno recenzirane znanstvene literature, u knjizi ćete pronaći i razmišljanja o različitim proizvodima i uslugama koji bi nam mogli otkriti nastajanje nove vrste mentalnog sklopa, kao i komentare i izvješća iz medija koji su zrcalo društva u kojemu živimo.
Knjiga Promjene uma nosi taj naziv upravo zato što smatram da postoje sličnosti s klimatskim promjenama premda s vremenskim odmakom od nekoliko desetljeća: obje su pojave globalne, kontroverzne, bez presedana i višestrane. Dok izazovi klimatskih promjena zahtijevaju napore na ograničavanju štete, promjene uma mogle bi otvoriti vrlo uzbudljive mogućnosti da dvadeset prvo stoljeće ostvari puni potencijal svakog ljudskog uma kao nikada dosad, samo kad bismo uspjeli raspraviti i osmisliti u kakvom svijetu želimo živjeti ili, još konkretnije, kakvi ljudi zapravo želimo biti.
(Susan Greenfield, iz pregovora knjizi Promjene uma)