Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Radić Damir, Autor

Lijepi i prokleti

Autor: Radić Damir

Lijepi i prokleti

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2007.

Stranica: 314

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 49,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Pjesnik i kritičar Damir Radić napisao je roman koji nijedan hrvatski izdavač nije želio objaviti. Nagrađivani pjesnik i Nacionalov filmski kritičar dovršio je potkraj lipnja rukopis “Lijepi i prokleti“ i otada ga je uzalud pokušavao objaviti. Konačno ga je objavio u svojoj matičnoj kući. Razlozi tome mogli bi biti u tome što roman obiluje prizorima eksplicitnog seksa, i to u hetero, homo i mješovitim varijantama te što autor, pomalo okrutno, satirizira domaći književni establishment.

Okosnicu romana čini ljubavno-erotski četverokut pohotnih pripadnika zagrebačke građanske klase. Radić se na satiričan način u formi romana s ključem osvrće na hrvatsku književnu i javnu scenu s kraja 90-ih, a posebno se orno obračunava s tada popularnim FAK-om, Festivalom alternativne književnosti, koji se kod njega zove Festival undergorund književnosti – FUK.

Identiteti su namjerno slabo prikriveni, kako za književnike, tako i za druge javne osobe. Potencijalnih kupaca je mnogo, od onih koji će se prepoznati u likovima iz romana, do znatiželjnika koji će o njima htjeti što više doznati.

U romanu su i esejistički izleti u kojima Radić raspravlja o najrazličitijim stvarima, od prirode pornografije, preko glazbenih dosega Ivice Šerfezija i Mehe Puzića do značenja riječi purpurno/skrletno/grimizno.