Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Revolucija 80/20

Richard Koch, Autor

Revolucija 80/20

Autor: Richard Koch

Stanje: Novo

Uvez: Tvrdi

Format: 18x13

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2005.

Stranica: 263

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena: 29,90 €

Opis:

U poslovnom svijetu on pokreće sve izume, sve dodatne vrijednosti. On je princip poduzetništva, pravilo stvaranja vrijednosti. Svijetom više ne vladaju korporacije i kapital. Nova pokretačka snaga gospodarstva kreativni su pojedinci, koji osobno ili u skupinama stvaraju – i osvajaju – bogatstvo i boljitak.

Princip 80/20 kaže da 80 posto posljedica dolazi od 20 posto uzroka. Godine 1897. talijanski ekonomist Vilfredo Pareto otkrio je kako su, bez obzira na državu ili povijesno razdoblje, bogatstvo ili prihod uvijek raspoređeni na jednak način: malobrojna manjina na vrhu uvijek je raspolagala velikim dijelom sveukupnog bogatstva. Tek kad je Joseph Moses Juran, guru teorije kvalitete 20. stoljeća preimenovao Paretovu ideju u “pravilo o značajnoj manjini”, postala je poznata široj javnosti.

Princip 80/20 je empirijski “zakon” koji je dokazan u gospodarstvu, poslovanju i interdisciplinarnim znanostima. No ovaj princip ne mora se primjeniti samo na korporacije radi postizanja boljih poslovnih rezultata, nego njime i pojedinci mogu poboljšati svoje živote. Ova knjiga prvi puta povezuje princip 80/20 i uspon pojedinaca. Govori o tome kako se svijet mijenja i pokazuje kako je princio 80/20 oslobađajuće, snažno i praktično sredstvo kojim pojedinci mogu stvarati velika djela.
Richard Koch autor bestselera “Princip 80/20” i “Zakoni snage u poslovanju”, uspješan je poduzetnik koji se bavio konzaltingom (LEK), osobnim organizatorima (Filofax), hotelima (Zoffany), restoranima (Belgo) i kvalitetnim džinom (Plymouth). Bivši konzultant u tvrtki Boston Consulting Group i partner u Bain&Company trenutačno je investitor i direktor tvrtke Betfair i savjetnik privatnih dioničara u Velikoj Britaniji i Južnoj Africi.