Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Motivacija – teorija i načela

Robert C. Beck, Autor

Motivacija – teorija i načela

Autor: Robert C. Beck

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 33x24

Izdavač: SLAP

Godina: 2003.

Stranica: 462

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 24,90 €

Trenutno nema na stanju!

Opis:

U četvrtom izdanju knjige Motivacija: teorije i načela težište je na eksperimentalno usmjerenom pregledu istraživanja i teorija u području motivacije ljudi i životinja.
Konačni je ishod velika raznovrsnost u pristupima motivaciji od kojih ni jedan ne može prisvojiti naslov onog jedinog pravog pristupa, ali koji su ipak na određen način korisni svaki za sebe.
Četvrto izdanje Motivacije odražava raznovrsnost teorija istodobno pokušavajući nadići različitosti i ponuditi krovni pristup koji motivaciji osigurava posebno mjesto u psihologiji. Pojmovno, motivacije je mnogo više od niza pitanja o tome zašto se organizmi ponašaju onako kako se ponašaju.

Ovom knjigom obuhvaćeni su, osim područja koja su se u psihologiji tradicionalno smatrala “motivacijskim” (instinkti, nagoni, motivi, moti-vacijski procesi), i oni sadržaji koji na ovaj ili onaj način također doprinose pojašnjavanju odgovora na pitanje o neposrednim uzrocima ponašanja, njihovu održavanju i razvoju. To se u prvom redu odnosi na uključivanje teorijskih i empirijskih spoznaja iz područja ličnosti u užem smislu i ranije tipično socijalno-psiholoških tema povezanih sa stavovima. Uključivanje ovih i sličnih sadržaja dovelo je do značajnog uspjeha u integriranju tzv. eksperimentalnog i diferencijalno-psihološkog pristupa u proučavanju ponašanja čiji je nezavisni razvoj izvor krupnih poteškoća u suvremenoj psihologiji.