Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Ljudski um i kako ga najbolje iskoristiti

Robert Winston, Autor

Ljudski um i kako ga najbolje iskoristiti

Autor: Robert Winston

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Izdavač: Mozaik knjiga Zagreb

mozaik knjiga logo

Godina: 2008.

Stranica: 327

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 159,00 € (~21,10 €)

Cijena: 15,90 €
(~119,80 kn)

Opis:

Najsloženiji i najtajnovitiji predmet u svemiru ne izgleda naročito. Obavijen je dosadno sivom opnom i nalikuje divovskoj, naboranoj gljivi. Njegova zagonetnost stoljećima je zaokupljala znanstvenike, filozofe i umjetnike. Riječ je, dakako, o ljudskom mozgu.

Nova tehnološka postignuća pomažu nam da shvatimo kako mozak oživljava ljudski um. Danas možemo vidjeti neobičnu složenost moždanih krugova, promatrati koja područja rabe energiju i koje živčane stanice stvaraju struju dok se zaljubljujemo, izgovaramo laž ili sanjarimo o dobitku na lotu. A unutar sto milijardi stanica te mekane mreže nalazi se nešto iznimno: vi.

U ovoj vas zabavnoj i razumljivoj knjizi Robert Winston vodi duboko u procese ljudskog uma, otkriva kako su naši osjeti te naša čuvstva i osobnost plod ljupkog plesa gena i okoline koji oblikuje naše životne puteve. Osim što objašnjava kako stvaramo i gubimo sjećanja, kako je naš stalno promjenjivi mozak odgovoran za ispade bijesa u ranom djetinjstvu, snažna čuvstva tinejdžerskog doba te nesuglasice između spolova, autor također otkriva istinu o fenomenima izvanosjetilne percepcije, ‘déjà vu-a’ te izvantjelesnih iskustava.