Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Rudan Vedrana, Autor

Kad je muškarac peder / Kad je žena kurva

Autor: Rudan Vedrana

Kad je muškarac peder / Kad je žena kurva

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: VBZ Zagreb

vbz nakladnik

Godina: 2008.

Stranica: 160

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 4,90 €
(~36,92 kn)

Opis:

Vedrana Rudan ponovo jaše. I to u velikom stilu. Autorica koju najviše volite mrziti ovog puta nudi dvije knjige u jednoj, uz dva (više nego) provokativna naslova «Kad je žena kurva/ Kad je muškarac peder», predstavljajući nadasve neumoljiv, blasfemican pogled na ovdašnju svakodnevicu i sve nas – muškarce i žene.

Rukopis Vedrane Rudan oštar je poput smrtonosnog štektanja strojnice. Starost, smrt, gubljenje ljepote, loš seks, mržnja, nasilje, pokvareni, ustajali meduljudski odnosi – sve su to naličja onih ljepših tema koje zapravo pokreću autoricu: mladosti, života, ljepote, dobrog seksa, ljubavi, blagosti, dobrih, svježih ljudskih odnosa. Ali, kao istinski moralistički pisac koji neprestano pretražuje skrovita područja i, sa strašću nevernog Tome, gura prst u bolnu ranu, opipava šavove i spojna mjesta.

Vedrana Rudan uvijek je spremna podsjetiti nas da stvari nisu ni izbliza onoliko jednostavne koliko bi možda neko volio vjerovati i da se na kraju svake potrage za smislom krije tek po jedno kozmicko razočaranje. Stoga, ne dopustite da vas prevare!

Da će ova knjiga, kao i sva ranija djela Vedrane Rudan, iznervirati mnoge u to nema baš nikakve sumnje, ali bi do sada već svima moralo biti jasno da je to i bila osnovna autoričina namjera. Tko to još nije shvatio, najbolje da zaobiđe ovu knjigu. Ovo je esencijalna literatura isključivo za one koji su spremni da zarone i prođu kroz sve slojeve globalnog “smetlišta” u kome živimo vođeni sigurnom rukom paklene jahačice. (Iz teksta Vladimira Arsenijevića)