Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Šalković Hrvoje, Autor

Oko cucka pa na mala vrata

Autor: Šalković Hrvoje

Oko cucka pa na mala vrata

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Profil

profilPlanetopija

Godina: 2008.

Stranica: 216

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 6,90 €

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Radnja romana “Oko cucka pa na mala vrata” Hrvoja Šalkovića događa se u Zagrebu. Skupina prijatelja planira pljačku banke. Riječ je o pametnim mladim luzerima, čija je sudbina dobrano uvjetovana načinom na koji su odrasli. U idejnom smislu okosnicu romana čini problem zlostavljanja i zanemarivanja djece u obitelji, a u fabularnom smislu priču nosi pljačka banke, te ljubavna veza na daljinu.

Hrvoje Šalković diplomirao je Novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, nakon čega je otišao u London na nekoliko tjedana, s namjerom da unaprijedi znanje engleskog jezika no ostao je tri godine. Upisao je poslijediplomski studij na University of Westminster te je tamo objavio podosta znanstvenih radova, a potom i magistrirao 2000. godine. Nakon toga vratio se u Zagreb i intenzivno posvetio pisanju i putovanjima.

Roman je pisan u dahu, u dobro poznatom Šalkovićevu tonu i izričaju, s mješavinom vrlo duhovitih i izuzetno emotivnih dijelova. I dok Šalkovićevi prethodni romani uvelike podsjećaju na engleski novi val, s Hornbyjem na čelu, roman “Oko cucka pa na mala vrata” u nekim je dijelovima teži, melankoličniji i emotivniji ali u nekim je dijelovima i duhovitiji. Donosi sve ono na što nas je Šalković navikao: puno humora, akcije, živopisnih likova i onu dozu srca zbog koje sve navedeno ima tako dobar okus. U svakom slučaju, Šalković je malčice promijenio kurs.