Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Sitne radosti – Knjiga utjehe i radosti za svaki dan

Sarah Ban Breathnach, Autor

Sitne radosti – Knjiga utjehe i radosti za svaki dan

Autor: Sarah Ban Breathnach

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Izdavač: Mozaik knjiga Zagreb

mozaik knjiga logo

Godina: 1999.

Stranica: 595

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 149,00 € (~19,78 €)

Cijena: 10,90 - 12,90 €
(~82,13 - 97,20 kn)

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Prije nego što sam mogla napisati ovu knjigu, morala sam otkriti što u mom životu funkcionira, a što ne. Možda prvi put, morala sam biti nemi­losrdno iskrena, i prema sebi i prema drugima. Za vrijeme ovih dubokih introspektivnih promišljanja i analiziranja, iskristaliziralo se šest praktičnih, stvaralačkih i duhovnih načela, koja su mi pomogla definirati vlastiti život: zahvalnost, jednostavnost, red, sklad (harmonija), ljepota i radost.

Jednog sam se jutra probudila shvativši da sam, gotovo neprimjetno, postala sret­nija žena, koja doživljava više trenutaka zadovoljstva nego jada i tjeskobe. Osjetivši ponovno samopouzdanje, odlučila sam napisati knjigu o načinu života koja će pomoći ženama koje žele živjeti, kao što ja živim, u skladu sa svojim vlastitim stvarnim potrebama.

Ali knjiga koju upravo čitate ni najmanje ne sliči knjizi koju sam zapo­čela pisati, ni knjizi kakvu je očekivao moj izdavač. Tijekom dvije godine, dok sam je pisala, knjiga “Sitne radosti” prošla je mnoge preobrazbe, kao i ja sama. Svako jutro, na stranicama knjige, duhovnost, izvornost i stvaralaš­tvo strpali su se u intimno traganje za Cjelovitošću. Započela sam pisati o uklanjanju nereda i buke, a završila na safariju (istraživanju?) sebe same i Duha. Time nitko nije bio više iznenađen od mene same.

Kako se knjiga “Sitne radosti” polako pretvarala iz knjige o stvaranju uspješnog načina života u knjigu o življenju u stanju dobrohotnosti i milo­sti, počela sam polako prepoznavati ženu kakva sam nekad bila. Omogućila mi je suočavanje sa svakodnevnim bogojavljanjima, otkrivanje Svetoga u običnim stvarima, Mističnoga u svjetovnim stvarima, potpuno ulaženje u sakrament sadašnjeg trenutka.

Došla sam do neočeki­vanog, ali uzbuđujućeg otkrića: da je sve u mom životu dovoljno važno da bi bilo neprestani izvor razmišljanja, otkrivanja i ponovnog povezivanja: slaba kosa, promjene raspoloženja, automobilske lutrije, problematični ro­kovi, prekoračeni bankovni računi, prljavi podovi, nabavka svakodnevnih potrepština, iscrpljenost, bolest, nemati što odjenuti, neočekivano društvo, pa čak i zadnjih dvadeset pet funti.

“Sitne radosti” pružile su mi uzvišenu svi­jest o tome da je autentični život najosobniji oblik obožavanja. Svakodnev­ni život postao je moja molitva.

Sarah Ban Breathnach