Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Opis:

Kako povezati nebo naših zvjezdanih noći i svemir astronoma? Kakav most uspostaviti između nebeskog svoda, zviježđa nama poznatih oblika i svemira koji danas premjeravaju najjači astronomski instrumenti? Bez orijentira svemir nam se pričinja kao ponor na čijem rubu, ako se nagnemo malo previše, prijeti opasnost da nas zgrabi beskonačnost.

U taj nas svemir vuče Serge Brunier, prihvaćajući bezuman izazov da ga se poveže s našim nebom, da nam približi njegovu arhitekturu, odnos mjerila između onoga što je vidljivo golim okom i stvarnosti nebeskih tijela.

Djelo je sazdano od 12 rasklopnih slika, posvećenih glavnim svemirskim pojavama – zvijezdama, kuglastim jatima, maglicama, galaksijama itd. Svaka se sastoji od 4 izuzetne fotografije, stvorene novim tehnikama digitalnih fotografija koje nam pokazuju istu pojavu povećanu od 1 do 10 000 puta. To zumiranje po prvi put pokazuje vrtoglave udaljenosti s kojima se susreće promatrač neba i daje mu da prstom dotakne pojam beskraja, na rubu spoznaje i imaginacije.