Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Škrinjarić Sunčana

Čarobni prosjak

Format: 24x17

Izdavač: Mozaik knjiga Zagreb

mozaik knjiga logo

Stranica: 149

Jezik: Hrvatski


Cijena: 4,90 €

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Bio je gladan, spavao je na zemljanom podu, hranila ga je koza. Imao je brata i roditelje koji su se stalno smiješili. U selu su ih zvali pogrdnim imenima. Nitko ih nije volio niti im pomagao. Dječak je krenuo u školu i pred njim se počeo otvarati drugačiji svijet. Najbolje je čitao, najbolje računao. Otkrio je značenje novca, čaroban svijet grada. Započeo je dvostruki život. U gradu kao prosjak i onaj djetinji uz roditelje, brata i kozu. Skitnice, besposličari i samotnici postajahu sve više njegovo društvo. Prosjačio, pričao dirljive priče, istine i laži o svom životu. Zaljubio se u nju, djevojčicu iz snova. Hoće li ga poslati u dom, uloviti policija? Mora prehraniti obitelj, sve ovisi o njegovoj pameti. A on je bio pametan. I mudar. Imao je cilj u životu. Želio je uspjeti. Djevojčica se predozirala, otišla. Mnogi iz društva su završili u zatvoru a on je okrenuo veliku stranicu u životu. Postao je glumac i sa sobom je poveo obitelj.

Roman ‘Čarobni prosjak’ napisala je Sunčana Škrinjarić inspirirana sudbinom dječaka – prosjaka bez ruke koji je proseći izdržavao roditelje.

Škrinjarić je napisala mnogo knjiga i za odrasle i za djecu poput djela Kaktus bajke, Pisac i vrijeme, Ljeto u modrom kaputu i drugih. Njene knjige su nagrađivane, a poneke su i prevedene na strane jezike.